Vleeswaren

U vindt bij Slagerij van der Gragt in Amsterdam een ruim assortiment huisgemaakte vleeswaren. Uiteraard allemaal ecologisch. Daarnaast importeren wij een groot aantal specialiteiten uit verschillende landen. Via het filter rechts navigeert u door de verschillende vleeswaren soorten. 

Heeft u een vraag over onze producten of bijzondere wensen. Neem gerust even contact op met de winkel. Wij helpen u graag.

Peperpaté

Met zachte groene pepers. Meer ›
€ 4,14
€ 5,18
€ 6,90

Boeren paté

Grof van structuur met knoflook. Meer ›
€ 4,44
€ 5,55
€ 7,40

Ardenner pate

Grove pate zoals je die in Frankrijk en België vindt. Meer ›
€ 5,40
€ 7,20
€ 9,00

Paté met Maredsousbier

Pittige variatie op de Ardenner paté. Meer ›
€ 5,40
€ 7,20
€ 9,00

Mortadella

Meer ›
€ 3,95
€ 5,93

Runder salami

Mooi gedroogde salami van 100% rundvlees. Meer ›
€ 4,25
€ 6,38

Chorizo Bourgos

Licht pikante salami, naar eigen recept geproduceerd. Meer ›
€ 4,65
€ 6,98

Boterhamworst

Zachte en licht gerookte worst. Meer ›
€ 2,90
€ 4,35

Salami

De originele salami met knoflook. Meer ›
€ 3,65
€ 5,48

Grillworst aan één stuk

De lekkerste! Uit eigen keuken! Meer ›
€ 4,20
€ 7,00

Rundersalami

Helemaal van rundvlees gemaakt en met een beetje knoflook. Meer ›
€ 4,25
€ 6,38
€ 6,38
€ 6,38

Gekookte worst aan één stuk

Favoriet bij kleine en grote kinderen. Meer ›
€ 4,35
€ 7,25

Grillworst gesneden

Toch mooi zacht van binnen. Meer ›
€ 2,80
€ 4,20

Lamssalami

Puur lamsvlees en licht gerookt. Meer ›
€ 5,25
€ 7,88

Salami florence

Fijne gerookte salami met het bloemetjesmodel. Meer ›
€ 4,60
€ 6,90

Salami veneto all aglio

Met wijn en knoflook. Meer ›
€ 4,75
€ 7,13

Spinata Romana

Met harde groene pepers en stukjes spek. Meer ›
€ 4,75
€ 7,13

Osseworst (Gesneden)

Echt Amsterdams product. Meer ›
€ 3,55
€ 5,33

Osseworst (Kleintje)

Handig om in de koelkast te hebben. Meer ›
€ 7,10
€ 9,59

Pikante grillworst gesneden

Best wel pikant, met pepers en paprika. Meer ›
€ 2,80
€ 4,20

Pikante grillworst aan één stuk

Nét even wat meer pit. Meer ›
€ 4,20
€ 7,00

Saksische leverworst

Smeerbare leverworst met een vleugje vanille. Meer ›
€ 2,70
€ 4,05

Kipfilet (Gebraden)

Supermager en zacht. Meer ›
€ 4,15
€ 6,23

Zelfgemaakte vleeswaren en worsten

Wij maken natuurlijk ook de heerlijkste vleeswaren en worsten. Bij binnenkomst van het vlees selecteren we de grondstoffen voor de vleeswaren. De overige delen zijn voor de winkelverkoop. Op deze manier werken de slagers in Duitsland ook. Niet als in Nederland waar restjes vlees dat niet uit de toonbank verkocht wordt alsnog in de worst terecht komt. 

Van dat mooie vlees maken we op ouderwetse wijze alle vleeswaren en worsten zoals u die  bij een ambachtelijke slager mag verwachten. We werken uitsluitend met biologische kruiden en gebruiken geen onnodige geur- kleur en smaakstoffen. Dat heeft wel het nadeel dat je alle lekkernijen ongeveer 2 a 3 dagen vers kunt houden en niet zo idioot lang als in de supermarkt. De hammen vallen een beetje uit elkaar, net als vroeger. Op het moment dat we de ham voor u snijden ruik je de heerlijke rookgeur en is de ham op z'n lekkerst. Daarom snijden we niets op voor maar gewoon als u in de winkel bent. Dan kunnen we het ook nog wat dikker of dunner snijden als u dat wilt. 

Er zit wel nitrietpekelzout in. Dit is een conserveermiddel dat de houdbaarheid verlengt en er voor zorgt dat de vleeswaren en worsten de kleur van het vlees houden waar ze van gemaakt zijn. Als we dat niet zouden gebruiken ziet alles er grauw en grijs uit en verkopen er nagenoeg niets van. En het is geen dag houdbaar. In Duitsland is er een proef geweest waarbij de slagers nog maar de helft van de hoeveelheid nitrietpekelzout gebruikten. Maar al snel lagen de ziekenhuizen vol met patiënten met botulisme. Dit zout zit overigens niet in de gebraden producten als rosbief en runderrollade. Het is een keuze die wij bewust maken. U kunt veilig genieten van onze mooie en lekkere vleeswaren en worsten. 

Geïmporteerde vleeswaren. 
Wij importeren een aantal specialiteiten uit verschillende landen. De parmahammen uit Italië, serano ham uit Spanje en de Belgische patés zijn daar een voorbeeld van. Deze authentieke producten worden gemaakt met kruiden en specerijen uit de omgeving en gedroogd in de berglucht. Wij kennen al deze kleine bedrijven en weten zeker dat ze met vlees van dieren uit de streek werken. Meestal zijn ze niet Skal gecertificeerd. Ze werken volgens hun eigen traditionele richtlijnen. Deze  bedrijven vinden dat een Skal certificatie niets bijdraagt aan de kwaliteit van de vleeswaren die ze al jaren op ouderwetse, traditionele wijze maken. Ook gebruiken noodzakelijker wijs hulpstoffen om kwalitatief goede producten te maken. We hebben een tijdje salami's gehad van Cascine Bleu uit Noord Italie die helemaal biologisch werden geproduceerd. Maar meestal zaten die worsten vol met grote gaten en onder de groene schimmel. Die stuurden we dan maar weer terug omdat de kwaliteit gewoon niet acceptabel was. Dan is het echt niet haalbaar. We halen het beste binnen dat er te krijgen is maar als u alleen EKO vleeswaren wilt kunt u daar voor kiezen. Op de kaartjes vindt u dan het EKO keurmerk.