Vlees bewaren

Vlees kopen en bewaren

Boodschappen
Maak er tijdens het boodschappen doen een gewoonte van het vlees als laatste te kopen. Gebruik op warme dagen een koeltas en eventueel koelelementen. U kunt bij ons koelelementen kopen die we bij uw bezoek aan de winkel gratis omruilen voor koude. Maak de weg naar huis niet langer dan noodzakelijk is. Leg het gekochte vlees bij uw thuiskomst meteen in de koelkast of de vriezer.

Vlees bewaren in de koelkast
Bijna alle vleessoorten en vleeswaren blijven 2 dagen lekker vers. U kunt het vlees gewoon in de verpakking laten en het zo in de koelkast leggen. Kies hiervoor de koudste plek van uw koelkast, ergens onderin dus. Als u deze bewaartijden in acht neemt, heeft u altijd vers en fris vlees. Als u het langer wilt bewaren, doet u er goed aan om het in te vriezen.

Vlees bewaren in de vriezer
In de vriezer, bij -18ºC of lager kunt u zowel vers als bereid vlees enkele maanden bewaren. Vries het vlees zo snel mogelijk in. Neem hiervoor een zo plat mogelijke verpakking. Doe het in een niet te volle vriezer. Als het verse vlees eenmaal ontdooid is, is het niet verstandig om het opnieuw in te vriezen. Het verliest dan veel van zijn vleessappen en daardoor veel van zijn smaak en malsheid. Bereid vlees dat ontdooid is, kan wel zonder problemen opnieuw worden ingevroren.

Houdbaarheid per ingevroren product
- Gehakt en gehaktproducten: twee maanden
- Kalfs-, lams- en varkensvlees, kip en kalkoen: drie maanden
- Rundvlees: zes maanden
- Bereid vlees: twee maanden